lørdag den 12. maj 2007

Hjemme igen....

Efter Flagstaff proevede vi at tage i et mall igen, for de bukser som Kristian havde koebt blev
lidt til Susanne-stoerrelse efter at have vaeret en tur i vaskemaskine og tumbler.. Desvaerre abnede de her malls ikke foer senere paa dagen saa vi droppede det og tog afsted mod vores ranch. Da vi var naaet afsted saa vi skilte til Grand Canyon og kunne ikke dy os for at koere mod det - vi regnede med at vaere kommet afsted i god nok tid til at vi kunne naa det og vaere fremme til tiden ved ranchen - det viste sig dog at turen til Grand Canyon tog laengere tid end antaget og da vi kom frem blev vi noedt til at vende snuden tilbage og tage mod ranchen uden at have set paa Grand Canyon.

Det tog noget tid at finde Ranchen da den lå så langt ude at GPS'en ikke kunne finde den.
Men vi fandt den efter en 10miles grusvej med sten og bump.
Vi var på ranchen i 2 nætter først i en Tipi og anden nat i en hytte med varme, dejligt.
Vi var ude og se Grand Canyon fra en helikopter, det var et fantastisk syn, og vi fik også redet en tur. Ellers blev tiden brugt til at slappe af og gå ture og prøve at undgå den obligatoriske underholdning af de ansatte cowboys.
Efter ranchen kørte vi mod Las Vegas og krydsede over Hoover Dam der var meget sjov at se.
Vi kørte igennem the Strip og så på alle de fine kasinoer og hoteller, men havde besluttet ikke at overnatte der så turen gik videre mod Californien og Barstow.
Desværre havde vi valgt at køre igennem Las Vegas en søndag eftermiddag hvor alle skulle hjem, så køen på motorvejen i mojave ørkenen var laaaang og varm.

Dagen efter kørte vi mod LA og så på alle de sære mennesker på Venice Beach og dyppede tæerne i pacific ocean, lidt sjovt at se havet på den anden side efter at have krydset over USA.
Vi overnattede 2 nætter på et motel med udsigt til Hollywood skiltet.

Den næste dag tilbragte vi i Six Flags der er en forlystelses park med en masse store og voldsomme rutsjebaner. Det var en dag hvor vi blev slynget, rystet og vendt på hovedet med jævne mellemrum, alt i alt en god dag der også var varm.
Om aftenen så vi lidt på Hollywood boulevard med walk of fame og de berømte biografer, det var meget sjovt at se, men ikke specielt glamourøst. Vi så skæret af en brand også, og mener at det var en brand i Griffith Park vi så.

Efter LA satte vi kursen nord på og kørte op langs kysten på hwy 1. En utrolig køn tur igennem nogle meget skiftende landskaber. Omkring LA var det bade og surfstrande, længere oppe stod det på marker og frugtplantager og endnu længere oppe var de stejle klipper ned mod kysten og en vej der snoede sig utroligt meget desværre var det tåget hvilket berøvede os en fin havudsigt.
På vores vej stoppede vi for at se på Elefant sæler omkring San Simeon, de var ret sjove og temmeligt store.
Vi fortsatte ufortrødent og ankom til Monterey sent på aftenen, godt smadrede. På vejen spiste vi god mad i Big Sur en meget hyggelig "by" i meget kønne omgivelser på hwy 1.

Vi brugte det meste af næste dag i Monterey akvarium der er utroligt stort og viser hvad der bor af dyr i Monterey bay og længere ude. Vi så et imponerende akvarium med et udsnit af en kelp skov hvor en masse fisk og andre dyr holdt til. Blæksprutter, havoddere, ferskvandsoddere og div. fugle havde de også. De havde også et stort dybvandsakvarium med Klumpfisk, hammerhajer, tunfisk og havskildpadder, et meget imponerende syn.
Vi så også lidt på byen og fra havnen kunne man se havoddere, sæler og søløver der holdt til på bøjerne, ret sjovt at se. Om aftenen ankom vi til Palo Alto hvor Iben bor. Vi havde nu kørt 4370 km.

Vi boede hos Iben i resten af vores ferie. Herfra lejede vi en ny bil som vi havde i weekenden, den brugte vi til at fragte os på en vintur/landskabstur nord for San Francisco, hvor vi fik set på området og drukket noget vin, hvilket næsten var gået i vasken da 2 af de 4 vi var afsted ikke havde fået deres pas med (og Susannes ikke kunne bruges da hun var gået med til at være bilfører for dagen.) det lykkedes os dog at få noget vin under vesten og med hjem i kufferten alligevel. Vi endte forunderligt nok igen med at køre på snørklede veje igennem landskaber på hwy 1.

Vi brugte også bilen til at fragte os ud til noget whitewater rafting som var meget skægt, vi havde valgt en tur med nogle class III rapids, en oplevelse vi langt fra kom tørskoede igennem, men samtidigt var der ingen på vores raft der faldt overbord.

Vores to sidste feriedage brugte vi i San Francisco og dens mange bakker og den fine havne front med Pier 39 og de mange dovne søløver. Vi havde lejet cykler i Palo Alto som vi tog med til storbyen den sidste dag, der blev brugt mest på Alcatraz og en hvidløgsrestaurant.

Pludselig var ferien forbi og vi stod tilbage med to rejsedage som det eneste der var tilbage. De er nu overstået og vi er tilbage i god behold. Idag er det fredag og Kristian skal på arbejde - men det er weekend imorgen og det bliver godt at få sovet ordentligt ud efter sådan en "hård" ferie.

Tak fordi I har læst med om vores tur til USA.

mvh
Susanne og Kristian

1 kommentar:

iben sagde ...

hej sus og kristian
fik i nogensinde betalt mig for raftingturen?

Hilsen Iben