fredag den 4. maj 2007

Er naaet til Flagstaff, Arizona

Efter en flot dag paa skyline drive, som naevnt i sidste post fik vi en overskyet/taaget dag paa den anden halvdel som her foerte os til Roanoke som var en saer by hvor centrum af byen mest bestod af butikker der saa ud til at de var ved at lukke.
Herfra koerte vi til en mindre by paa den anden side af graensen til North Carolina. Hvem der har ment at byen skulle have det prangende navn Eden er et godt spoergsmaal. For saerlig interessant var den ikke.

Naeste dag tog vi til Chapel Hill der er hjemsted for North Carolina university og er en meget typisk universitetsby med mange studerende og det meste af byen gearet til dem. Meget hyggelig by.

Om aftenen endte vi i Charlotte hvor vi skulle besoege Jesper og hans amerikanske kone Rebecca samt deres to hunde. De boede meget hyggeligt ikke saa langt fra centrum af Charlotte.
Her boede vi et par dage og saa bl.a. en guldmine og saa en Nascar Track. Tusind tak for gaestfriheden Jesper og Rebecca. Vi havde det virkeligt meget hyggeligt og det var et udemaerket pusterum paa en god tur igennem USA.

Vi koerte videre soendag formiddag efter en solid morgenmad. Nu gjaldt det om at faa lagt en masse miles bag os hvis vi skulle naa hele vejen over kontinentet. Vi fandt Highway 40 og har fulgt den lige siden.
Foerste dag naede vi hele vejen til West Memphis (ca. 620 Miles) Det er naesten at goere vold paa sig selv at koere saa langt af gange. Ikke fordi det er haardt at koere saa meget som alle de steder hvor man bare har lyst til at koere ind til siden og bruge et par timer. Heldigvis kom vi igennem ret mange flotte steder som man oplevede direkte paa vejen. bl.a. koerte vi "igennem" Great Smoky Mountains (senere viste det sig at vi i virkeligheden naermere bumpede hen over en udloeber men det var flot alligevel).
Dagen efter havde vi krydset Mississippi om natten foer og kom desvaere heller ikke til at se den andet end lige hurtigt. Fra Memphis naede vi til en lille flaekke der hedder McLean. En lille by fra Route 66's storhedstid. Paa denne tur kom vi igennem to stater (Arkansas og Oklahoma) og ind i Texas. Paa vejen roeg vi ind i noget voldsomt regn og torden byge, men kom frem til nogenlunde toervejr. Landskabet har nu aendret sig voldsomt fra groent med traeer, til groenne vidder med flade horisonter og masser af koeer.
Vi havde nu tilbagelagt en rute vi havde taenkt at bruge tre dage paa paa to, med det formaal at tage en pause fra koerslen i Amarillo, Texas. Byen var meget fin og vi saa kvaegauktion, jagtede cowboyhatte og naeede ud og ride i den naeststoerste canyon i USA (hvis nogen skulle vaere i tvivl er den stoerste Grand Canyon) turen var meget fin og hestene rolige - vi naaede at se en klapperslange som den ene af vores cowboy-guides blev tilbage for at slaa ihjel. (Han tog en sten for at spare paa kuglerne - JA de render alle sammen rundt med en pistol i baeltet). Efter rideturen havde vi ikke flere kontanter saa vi tog tilbage mod Amarillo for at haeve flere og herefter koerte vi ind i New Mexico.

Efter Amarillo forandrede klimaet sig rimeligt meget, flere klippeformationer, buske og meget mere toert, bortset fra de regnskyl vi moedte paa vejen. Det begyndte at regne rimeligt kraftigt kort tid efter vi ankom til Santa Rosa, New Mexico. Heldigvis var der en restaurant lige i naerheden saa vi ikke skulle for meget ud i regnen.

Dagen efter tog vi til Albuquerque og shoppede til den store guldmedalje. Cowboyhatte, sko og toej i store maengder. Vi fandt ogsaa et sted der solgte Boeffelburgere saa det blev vi noedt til at proeve (Fuddrugger) et godt koncept var at man fik boeffen og bollen og selv kunne proppe alt det salat paa man ville, saa Susanne var glad. Vi fortsatte ud af byen og naede Gallup hvor vi sov til imorges. (efter en omvej hvor vi saa en masse indianer ting - heriblandt en Ice-cave hvor der er is aaret rundt - midt i New Mexico, vi naede ogsaa at se en udslukt vulkan og lavastroemmen den havde lavet).

Idag koerte vi fra Gallup og ind i Arizona. Vi har brugt hele dagen i Petrified Forest National Park og har taget sindsvagt mange billeder. Det var en flot, flot tur med storslaede landskaber og forstenede traeer. Vi er naaet til Flagstaff og faar lige vasket noget toej inden vi tager paa ranch i morgen ved Grand Canyon, her bliver vi to naetter og skal sove i tipi og hytte, flyve helikopter og ride paa heste.

Ingen kommentarer: